Geschiedenis

Eurobulk werd opgericht in 1982 en vestigde zich in Rotterdam. In het begin was het bedrijf een combinatie van privé scheepseigenaren, die hun klanten een gezamenlijke dienst voor vervoer - en drijvende opslag van droge bulkgoederen aanboden. In de loopp der tijd ontwikkelde Eurobulk zich meer en meer tot een professionele dienstverlener en biedt Eurobulk haar cliënten volledige dienstenpakketten, zonder beperkingen van product of gebied, aan. 
 
 
C.S. de Jonge werd opgericht in 1940 als een bevrachtingkantoor, dat fundamenteel als tussenpersoon tussen cliënten en binnenvaartschippers handelde. Tot het jaar 2000 bestond een wettelijk Beurssysteem, om de lading te verhandelen, die van Nederland naar België en Frankrijk werd vervoerd. Na de Europese liberalisering van deze markten, ontwikkelde C.S. de Jonge zich meer tot een scheepvaartmaatschappij, die een belangrijke bemiddelingsrol in de algemene ladingsmarkt in nam.
C.S. de Jonge is hoogst ervaren, opererend op de vaarwegen in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en het gebied van Donau en is sinds 2001 een 100% dochteronderneming van Eurobulk.